O meni

AMAI

Niti v sanjah si nisem mogla predstavljati, kakšno dragoceno darilo me bo pričakalo ob koncu potovanja skozi bolečo izkušnjo. Hmm. Verjamem, da je lahko govoriti na tak način, ko se klopčič lekcij že delno odvije. Kakorkoli, izhajam iz tega trenutka. Ni mi žal ene solze, občutka žalosti, trganja srca na prakoščke. Ni mi žal kamenjanja same sebe, dram, ki sem si jih spletla. Težje, kot je bilo, lepše darilo me je čakalo. Paradoks. Najslajši so bili trenutki, ko sem se popolnoma predala, padla na kolena. Ko se je moj um utrudil od vsega in je popolnoma potihnil. Telo je negibno, onemoglo ležalo na tleh, utrujeno od boja z življenjem, od teže misli »ne zmorem več«. V tej tišini popolne predaje, se je porodil čudež. To je magični trenutek, ki ga je Duša žejno čakala. Da potihne vse, da še veter ustavi svoj pih. Takrat, o takrat, pa se je prebudila ONA iz tisočletnega spanca. Vsa zaprašena se je dvignila skozi plasti trpljenja, žrtvovanj.

Kako blagoslovljen je trenutek, ko se poljubita tema in svetloba. Samo en majhen žarek je bil potreben, da se je začela nova, mnogo boljša, lepša zgodba. Prebujanje postane najmogočnejše darilo. Petje ptic postane najlepša simfonija. Pogled na Sonce in njegove darove postane nekaj najčarobnejšega.

Vsak vdih postane najdragocenejši in predvsem zavedanje, da si Živ, da Življenje dehti in se radostno prebuja v vsaki v tvoji celici, je neprecenljivo. Lepo je, ko se v polnosti zaveš in sprejmeš sebe, točno takšnega, kakršen si, s točno takšnim telesom, občutki, mislimi in predvsem z izkušnjami, ki so ti kazale pot in te izoblikovale. Tvoje notranje Bitje si želi tvoje pozornosti in nege, da ti lahko začne prinašati darila. Kako malo je včasih potrebno, da se približamo sebi in svoji Luči.

Globoko sem hvaležna za svoje življenje, ne glede na to, po kakšni poti me je peljalo in me še bo. Na koncu šteje samo trenutek, ki je ujet v zdaj.

Rodila sem tri čudovite otroke, Lyro, Jašo in Ajo. Vsak od njih nosi svojo zgodbo, svoje izkušnje, svoj nahrbtnik. Kot mama sem se učila in kalila ob zgodbah, skozi katere smo potovali skupaj. Ponosna sem na njih, njihova svojstvena iskanja o smislu bivanja na tem našem planetu.

Sem Amai!

Sem Ženska, Sem Žena, Sem Mati!

Sem iskalka davno izgubljenega časa,

časa, ki prinaša Ljubezen v moje Srce,

časa, ki prinaša Svetlobo v moje Življenje.

Sem plesna pedagoginja in plesalka. Soustanoviteljica in predsednica Kulturno umetniškega plesnega društva POT; 2006. Avtorica projekta Sedemkratno potovanje. Idejni vodja in koreograf vseh 7-ih plesnih predstav. V letu 2018/19 kreirala in izvedla na malem odru Narodnega doma, avtorsko plesno predstavo RAZPIRAM KRILA, kjer sem se predstavila kot plesalka in ustvarjalka zvoka, glasu.

Sem raziskovalka in kreatorka holističnega zvoka (gong, pojoče posode, boben …), učenka gong mojstra Dona Conreauxa iz ZDA in Mojce Malek. Že 8 let izvajam zvočna potovanja in širim zgodbo o zvoku in njegovi vibraciji med ljudi. Občasno izvajam zvočna potovanja v  medgeracijskem centru Hiša Vseh Generacij Zg. Kungota. Redno izvajam zvočna potovanja v Holističnem centru Moč Srca, Vetrinjska ulica 12, Maribor..

V samozaložbi sem izdala dve knjigi: pesniška zbirka TECI, AMAI, TECI; 2015 in pesmi, kratke zgodbe, angelska sporočila, navdihnjenke RAZPIRAM KRILA, 2019.

Že 20 let se izobražujem in raziskujem področje duhovne rasti: Duhovna univerza, Šola čustvene inteligence, Šola meditacije Tony Samara. Končala šolanje za angelskega terapevta pri Teji Melinc Wood. Zanima me delo z energijami in predvsem, kako si lahko pomagam sama v življenjskih lekcijah, ki mi pridejo na pot.

Ljubiteljica narave in raziskovalka globin življenja samega.

Rada delim z ljudmi svoje izkušnje o tem, kako dobro je biti samosvoj in poslušati svoj notranji navdih in ga udejanjati ne glede na to, kar poreče naša okolica.

Kako lepo je biti samosvoj.

TUKAJ SEM ZATO, DA

  • vam nudim izkušnjo zvoka, besed, glasu
  • sem vam v podporo in vam držim prostor pri vaših življenjskih izkušnjah
  • vam pomagam pri soočanju z vašimi čustvenimi bolečinami, travmami
  • sprejmete to kar v vaši Biti ste – vaša hotenja, želje, talenti, vaša resnica
  • vas popeljem v vaš avtentični gib
  • vam berem navdihujoče pesmi

MORDA VAS NAVDAHNEM IN TUDI VI STOPITE NA POT VAŠEGA SRCA!

MOJI PROJEKTI

Teci, Amai, teci, pesniška zbirka, 2015
"Sonce se je prebudilo
in v trenutku poljubilo nov dan.
Rosne kaplje so se zalesketale v vsej svoji bleščavi
in od radosti zašepetale,
kako lepo se je dati prelestnim cvetlicam,
da lahko razprejo svoje mavrične cvetove
in se bohotijo v vsej svoji veličastnosti
s katero jih je obdaril Bog."
Razpiram krila, proza, poezija, 2019
O, kako mehka so bela peresa
pod mojimi stopali.
Oblaki jih stresajo iz svojih pernatih vreč.

Žgečkajo me po obrazu
z njihovo krhko nežnostjo in milino.

Medeni nasmeh
se je naselil na moje ustnice.

Vrtim se od vznesenosti
nad lahkotnostjo bivanja.

Mmmm … kako malo je potrebno,
da sem srečna.

Majcen oblak in prgišče peres.

V medijih:

RAZPIRAM KRILA, avtorska plesna predstava, 2018, TELE-M, novinarka Mateja Tomašič

https://365.rtvslo.si/arhiv/tele-m/174596434

PLETEŽ, plesna predstava, 2011, GLASNIK, oddaja TV Maribor, na 12:38 min, novinarka Petra Skok

https://365.rtvslo.si/arhiv/glasnik/122211075

Če ste me začutili in bi želeli, da sem Vam v podporo na vaši poti, mi pišite na: info@amai.si